Materialevalg

Materialevalg

Det er vigtigt for os, at du føler dig helt tryg som forbruger når du benytter vores produkter. Derfor bruger vi rene materialer, som er fri for skadelig kemi, fra anerkendte leverandører i vores produktion.

Vi sikrer os, at al dokumentation er på plads og foretager løbende test af produkterne. På den måde kan vi garantere dig, at vores produkter lever op til de gældende standarter sat af fødevaremyndighederne i EU.

Fødevarestyrelsen i Danmark kræver at alle fødevarekontaktmaterialer skal have en overensstemmelseserklæring, som opsummerer virksomhedens kontorarbejde og sikre at alle materialer er i overensstemmelse med de opsatte regler.

Vores overensstemmelseserklæring finder du her.

 

Glas og Silikone

Vores flasker består af tre materialer. Glas, Silikone og plast.

Af miljømæssige årsager har det været et stort ønske, at reducere mængden af plastik til et minimum og erstatte det med bedre og mere miljøvenlige alternativer.

Både silikonen og den glastype (borsilikat glas) vi bruger, er godkendt til medicinskudstyr, har en ekstremt lang holdbarhed og kan udsættes for store temperaturudsving uden negativ påvirkning.

 

Plast - Polypropylen

Denne plasttype kan modstå høje temperaturer, hvilket gør det muligt at sterilisere produktet ved at koge det.

En yderligere fordel er, at den styrke og sejhed, hvilket giver produktet en lang levetid.

Når plasttypen bruges i sin reneste form, som det gøres i vores produkter, er det 100% genanvendeligt.

 

Ansvarlig emballage

I’M READY-flaskerne kommer i genanvendelige FSC-mærkede paprør. Dette er din garanti for, at der i vores emballager kun er brugt materialer fra ansvarligt skovbrug og at de ikke indeholder materialer fra uacceptable kilder.

FSC Genbrug-mærkningen angiver at produkter er lavet af 100% genanvendt materialer.