Tankerne bag flasken

Tankerne bag flasken

Tankerne omkring I’M READY-flasken startede hos Janni, den ene af stifterne af Proparent. Hun er mor til Luca og fortæller her sin ammehistorie:

"Jeg lagde ud med at amme og havde en klar intention om at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Min søster og svigerinde ammede, så det skulle jeg selvfølgelig også. De første fire måneder gik det okay – han spiste og voksede som han skulle, men det blev aldrig den der helt fantastiske bonding-oplevelse, som jeg havde forestillet mig.

Da han en dag nægtede at spise et helt døgn, blev jeg naturligvis bange og besluttede at give ham en flaske med modermælkserstatning. Jeg var en smule desperat for at få ham til at spise igen og heldigvis tog han flasken og vi faldt begge til ro.

Jeg var ikke klar til at opgive amning 100 % og valgte derfor at give flaske om dagen og amme om natten. Det holdt i ca. én måned og herefter kunne jeg ikke længere få ham til at tage brystet hverken om dagen eller natten.

Så nu var han rent flaskebarn og det var ikke uden komplikationer. Der var så meget planlægning, pakning og rengøring. Hele natteshowet var virkelig en udfordring. I starten stod jeg op og gik i køkkenet for at varme vand og blande flaske – men det gjorde både ham og jeg selv alt for vågne. I stedet begyndte jeg at tage en termokande med ind på nattebordet og have pulver doseret i sutteflasken, så jeg blot skulle mixe de to, men da jeg ikke ville have lys tændt, var jeg aldrig helt sikker på blandingsforholdet, hvilket bestemt ikke var en rar tanke."

Så her startede tankerne om, at det måtte kunne gøres nemmere og på det grundlag startede vi Proparent og gik i gang med at udvikle I’M READY.